Belgeleme Belgeleme

Bu şablon bir veya daha fazla bağlantı listesini göreceli olarak hızlıca oluşturan bir dolaşımsal şablon sağlar. Çoğu dolaşımsal şablonlarla çalışan öntanımlı sitillere sahip donanımla gelir. Öntanımlı sitilleri değiştirme tasviye edilmemekle birlikte, bu mümkündür. Bu şablonu ya da "Dolaşım rehberi" kardeş şablonlarından birini kullanma, dolaşımsal şablonun standartlaşması için tavsiye edilir.

Kullanım

Lütfen boş bırakılan parametreleri kaldırın.

{{Dolaşım
|gövdesınıfı  = 
|ad           = {{subst:PAGENAME}}
|başlık       = 
|başlıksınıfı = 
|listesınıfı  = 
|resim        = 
|üst          = 

|grup1        = 
|liste1       = 

|grup2        = 
|liste2       = 
 ...
|grup20       = 
|liste20      = 

|alt          = 
}}

Parametre listesi

Dolaşım, sağdaki kutuda da görüldüğü gibi küçük harfli parametre adları kullanır. Zorunlu olan ad ve başlık, eğer diğer parametreler göz ardı edilirse, tek satırlı bir kutu oluşturur.

"Üst/alt" bölüm adları olan "grup1" (vb.)nin isteğe bağlı olduğuna dikkat edin.
Temel ve en yagın parametreler şunlardır (tüm liste için aşağıya bakınız):

gövdesınıfı - tüm dolaşıma bir HTML class niteliği uygular.
ad - şablonun adı.
başlık - başlık çubuğundaki metinr, such as: [[Parçacık]] gibi.
başlıksınıfı - başlık çubuğuna bir HTML class niteliği uygular.
listesınıfı - liste çubuğuna bir HTML class niteliği uygular.
durum - autocollapse, uncollapsed, collapsed: yığınlı dolaşımlarda "autocollapse" özelliğinin otomatik gizlediği kutunun gizleme/gösterme durumları.
başlıktürü - başlık çubuğunun, background:gray; gibi bir CSS sitili
grupbiçimi - grup hücrelerinin, background:#eee; gibi bir CSS sitili
resim - tam resim olarak kodlanan sağ tarafta isteğe bağlı resim. Normalde sırf süstür. Bu yüzden [[Image:XX.jpg|90px|link=|alt=]] olarak kodlanır.
resimsol - sol tarafta isteğe bağlı bir resim (kodu "resim" parametresi ile aynıdır).
üst- grup/liste bölümünün üstünde görülecek metin (toplu wiki bağlantıları olabilir).
grupn - .n listeden önce sol taraftaki metin (eğer n.grup göz ardı edilirse, n.liste kutunun solundan başlar).
listen - wiki bağlantıları listeleme metni. Genellikle, [[A]]{{·}} [[B]] gibi ortanokta şablonlarıyla ayrılır
alt - grup/liste bölümünün altında görülecek isteğe bağlı metin.

Daha fazla ayrıntı ve karmaşık kısıtlamalar aşağıdaki Parametre açıklamaları bölümünün altında bulunabilir. Alternatif bazı dolaşım biçimleri için Tablo yerleşimi bölümüne bakınız.

Parametre açıklamaları

Aşağıdaki, {{Dolaşım}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> şablonunda kullanılan tüm parametreleri listeler. Çoğu durumda gerekli olan parametreler ad, başlık, ve liste1'dir. küçük dolaşımlar çoğunlukla kullanılmaz.

{{Dolçub}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> shares numerous common parameter names as its sister templates {{Navbox with columns}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> and {{Navbox with collapsible groups}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> for consistency and ease of use. Parameters marked with an asterisk * are common to all three master templates.

Kurulum parametreleri

ad*
Şablonun kullanıldığı tüm sayfalarda düzgün olarak çalışması için "g ·· d" ("gör · tartış · düzenle") bağlantıları gereklidir. Bunu kısayol yapmak için {{subst:PAGENAME}} kullanabilirsiniz. Sadece eğer bir başlık belirtilmişse ve kenar parametresi ayarlanmamışsa şablon adı zorunludur.
durum* [autocollapse, uncollapsed, collapsed, plain, off]
  • öntanımlı olan autocollapse'dir. Eğer aynı sayfada diğer gösterilir/gizlenir tabloları kullanan iki veya daha fazla tablo varsa otomatikgizle özellikli bir dolaşım gizli olarak başlar. Aksi taktirde dolaşım gösterilir (açılır).
  • Eğer gizle durumunda ise dolaşım daima gizli olarak başlar.
  • Eğer sade durumunda ise, dolaşım, sağ tarafta [gizle] bağlantısı olmaksızın daima gösterilir ve başlık merkeze kayar.
  • Eğer kapalt durumunda ise, dolaşım sağ tarafta [gizle] bağlantısı olmaksızın daima gösterilir. Fakat başlığı merkezde tutacak birşey yoktur. Bu sadece gelişmiş bir kullanımdır. [Göster]/[gizle] düğmelerinin gizlenmesi gerektiği çoğu uygulama için "sade" seçeneği yeterlidir.
  • Eğer otomatik daralt, daralt, sade veya kapat ("genişlet" gibi) dan başka şey ayarlıysa, dolaşım daima genişletilmiş durumda başlar. Fakat "gizle" düğmesi mevcuttur.
To show the box when standalone (non-included) but then auto-hide contents when in an article, put "uncollapsed" inside <noinclude> tags:
  • state = <noinclude>uncollapsed</noinclude>
  • That setting will force the box visible when standalone (even when followed by other boxes), displaying "[hide]" but then auto-collapse the box when stacked inside an article.
Often times, editors will want a default initial state for a dolaşım, which may be overridden in an article. Here is the trick to do this:
  • In your intermediate template, create a parameter also named "state" as a pass-through like this:
  • | state = {{{state<includeonly>|your_desired_initial_state</includeonly>}}}
  • The <includeonly>| will make the template expanded when viewing the template page by itself.
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> with autocollapse as the default initial state. Bolivian peso transcludes it and has only one dolaşım. So the peso dolaşım shows. Chilean peso has iki dolaşım. So the peso dolaşım collapses.

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> with expanded as the default initial state. All transcluding articles shows the content by default, unless there were an hypothetical article that specifies state = collapsed when transcluding.

dolçub*
Öntanımlısı Tdolçubdur. Eğer sade olarak ayarlanırsa, başıl çubuğunun sol tarafındaki g • t • d bağlantıları görünmez başlığı ortada tutmak için takviye otomatik olarak kullanılır. g • t • d bağlantılarını kaldırmak için kapatı kullan. Fakat takviyeyi kullanma (bu sadece gelişmiş kullanım içindir. Dolçub'unun olmadığı yerlerde "sade" seçeneği yeterlidir. Hiç kimseye dolçub'u gizlemeyi tavsiye etmiyorum. Çünkü şablonu düzenleyecek kullanıcılar için bunun görülmesi gerekir.
kenar*
Örneklere ve daha fazla açıklamalara sahip olan dolaşımların kullanımı için aşağıdaki bölüme bakınız. Eğer küçük veya altgrupp ayarlıysa, dolaşım kenarsız olarak kullanılabilir. Bu diğer dolaşıma katılır. Kenar gizli ve tablonun köşelerinde takviye yoksa, ana dolaşımın liste alanını doldurur. Eğer hiçbiri ayarlıysa kenar gizlenir hidden and padding is removed, and the dolaşım may be used as a child of another container (do not use the none option inside of another dolaşım; similarly, only use the child/subgroup option inside of another dolaşım). If set to anything else (default), then a regular dolaşım is displayed with a 1px border. An alternate way to specify the border to be a subgroup style is like this (i.e. use the first unnamed parameter instead of the named border parameter):
{{Dolaşım|child
...
}}

Hücreler

başlık*
Metin, tablonun üst orta satırında görülür. Bu genellikle şablonun konusudur. Tek bir satırdan oluşur. Fakat eğer ikinci bir satır gerekirse, metni ortalamak için {{-}} kodunu kullanın. Bu parametre teknik olarak gerekli değildir. Fakat bir başlık olmaksızın {{Dolaşım}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>ı kullanma anlamsızdır.

grupn*
(örn. grup1, grup2, vb.) belirtilmişse, başlık hücresindeki metin, listnnin solunda görülür. Eğer listn katılmazsa, tablonun tam genişliğini kaplar.
listen*
(örn. liste1, liste2, vb.) şablonun gövdesi genellikle bir bağlantı listesidir. Format is inline, although the text can be entered on separate lines if the entire list is enclosed within <div> </div>. En az bir tane liste parametresi gereklidir. Her ek liste tabloda farklı bir satırda gözükür. Eğer istenirse her listen, uygun groupn parametresinden önce gelebilir (aşağı bakınız).
resim*
Resim başlığın altındaki hücrede ve (grup/liste) gövdelerinin sağında gözükür. Resmi düzgün bir şekilde göstermek için, liste1 parametresi tanımlanmalıdır. Resim parametresi, resmi görüntülemek için standart vikikodunu kabul edere, örn.:
[[Dosya:XX.jpg|90px|link=|alt=]]
resimsol*
Resim, başlık hücresinin altında ve (liste) gövdelerinin solunda gösterilir. Resmi düzgün bir şekilde göstermek için, liste1 parametresi tanımlanmalıdır ve grup parametresi de tanımlanmamalıdır. Resimin kabul ettiği parametrelerin aynı sırasını takip eder.
üst*
Tam hücre genişliği, başlık çubuğu ile ilk grup/liste arasında görülür. örn. şablonun üst gövdesi (gruplar, listeler ve resim). Resimsiz bir şablonda, üst aynen, grup1 parametresi olmayan liste1 parametresi gibi davranır.
alt*
Tam hücre genişliği şablonun alt gövdesinde görülür (groups, lists and image). In a template without an image, below behaves in the same way as the template's final listen parameter without a groupn parameter. For an example of the below parameter in use, see {{Lists of the provinces and territories of Canada}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>.

Style (Biçim) parametreleri

Vikipedi'de, şablonlar ve sayfalar arasındaki tutarlılığı sürdürmek için, biçimlerde değişiklik yapmak tavsiye edilmez. Yine de, biçimleri düzenleyen seçenekler şunlardır.

biçim*
Şablon gövdesine uygulanacak CSS biçimlerini belirtir. bodystyle parametresi de aynı örneği yapar ve bu style parametresinin olduğu yerde kullanılabilir. Bu seçenek, görünürlüğü sağlamak için kullanılabilir. Örnekler:
style = background:#nnnnnn;
style = width:N [em/%/px veya width:auto];
style = float:[left/right/none];
style = clear:[right/left/both/none];
temelbiçim*
CSS biçimleri herşeyden önce başlık, üst, alt ve grup hücrelerini uygular. Biçim liste hücrelerine uygulanmaz. Bu, dolaşımın farklı parçaları için, biçim özelliklerini tekrarlamadan dolaşımın temel renklerini kolayca değiştirmek için uygundur. Örnekler:
basestyle = background:lightskyblue;
başlıkbiçimi*
CSS biçimleri başlık hücresine uygulanır. Çoğunlukla başlık çubuğunun artalan rengi için kullanılır:
titlestyle = background:#nnnnnn;
titlestyle = background:name;
grupbiçimi*
GrupN hücrelerine uygulanacak CSS biçimleri. Bu seçenek tabloda uygulanan tüm biçimleri geçersiz kılar. Örnekler:
groupstyle = background:#nnnnnn;
groupstyle = text-align:[left/center/right];
groupstyle = vertical-align:[top/middle/bottom];
grupnbiçimi*
Belirli bir gruba uygulanacak CSS biçimleri. Ayrıca her biçim grupbiçimi parametresi tarafından belirtilir. Bu parametre sadece, standartlaşmayı ve sadeliği devam ettirmek aşırı gerektiği durumlarda kullanılır. Örnekler:
group3style = background:red;color:white;
listebiçimi*
Tüm listelere uygulanacak CSS biçimleri. Overruled by the oddstyle and evenstyle parameters (if specified) below. When using backgound colors in the dolaşım, see the note below.
listenbiçimi*
CSS styles to apply to a specific list, in addition to any styles specified by the liststyle parameter. This parameter should only be used when absolutely necessary in order to maintain standardization and simplicity. Examples:
liste5biçimi = background:#ddddff;
listedolgusu*
A number and unit specifying the padding in each list cell. The list cells come equipped with a default padding of 0.25em on the left and right, and 0em on the top and bottom. Due to complex technical reasons, simply setting "liststyle=padding:0.5em;" (or any other padding setting) will not work. Examples:
listedolgusu = 0.5em 0em; (sets 0.5em padding for the left/right, and 0em padding for the top/bottom.)
listedolgusu = 0em; (removes all list padding.)
tekbiçim
çiftbiçim
Applies to odd/even list numbers. Overrules styles defined by liststyle. The default behavior is to add striped colors (white and gray) to odd/even rows, respectively, in order to improve readability. These should not be changed except in extraordinary circumstances.
çifttek [swap, even, odd, off]
If set to swap, then the automatic striping of even and odd rows is reversed. Normally, even rows get a light gray background for striping; when this parameter is used, the odd rows receive the gray striping instead of the even rows. Setting to even or odd sets all rows to have that striping color. Setting to off disables automatic row striping. This advanced parameter should only be used to fix problems when the dolaşım is being used as a child of another dolaşım and the stripes do not match up. Örnekler ve daha fazla açıklama aşağıdaki küçük dolaşım bölümünde bulunabilir.
üstbiçim*
altbiçim*
CSS styles to apply to the top cell (specified via the above parameter) and bottom cell (specified via the below parameter). Typically used to set background color or text alignment:
abovestyle = background:#nnnnnn;
abovestyle = text-align:[left/center/right];
resimbiçimi*
resimsolbiçimi*
CSS styles to apply to the cells where the image/imageleft sits. These styles should only be used in exceptional circumstances, usually to fix width problems if the width of groups is set and the width of the image cell grows too large. Examples:
resimbiçimi = width:5em;
Öntanımlı biçimler

Burada listelenen biçim ayarları düzenleyicilerin (editörlerin) dolaşım için sıklıkla kullandıklarıdır. Diğer karmaşık biçim ayarları, listeyi basitleştirmek için bunun dışında tutulmuştur. Çoğu biçimler MediaWiki:Common.css'de ayarlanır.

gövdebiçimi = background:#fdfdfd; width:100%; vertical-align:middle;
başlıkbiçimi = background:#ccccff; padding-left:1em; padding-right:1em; text-align:center;
üstbiçim = background:#ddddff; padding-left:1em; padding-right:1em; text-align:center;
altbiçim = background:#ddddff; padding-left:1em; padding-right:1em; text-align:center;
gruhpbiçimi= background:#ddddff; padding-left:1em; padding-right:1em; text-align:right;
listebiçimi = background:transparent; text-align:left/center;
tekbiçim = background:transparent;
çiftbiçim = background:#f7f7f7;

Since listebiçimi and tekbiçim are transparent odd lists have the color of the bodystyle, which defaults to #fdfdfd (white with a hint of gray). A list has text-align:left; if it has a group, if not it has text-align:center;. Since only bodystyle has a vertical-align all the others inherit its vertical-align:middle;.

Gelişmiş parametreler

başlıkgrubu
Başlık alanına, grupn ile aynı öntanımlı biçime sahip bir grup koyar. It should be used only in exceptional circumstances (usually advanced meta-templates) and its use requires some knowledge of the internal code of {{Dolaşım}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>; you should be ready to manually set up CSS styles to get everything to work properly if you wish to use it. If you think you have an application for this parameter, it might be best to change your mind, or consult the talk page first.

başlıkgrububiçimi
Başlıkgrup hücresi biçimleri.
içbiçim
A very advanced parameter to be used only for advanced meta-templates employing the dolaşım. Internally, the dolaşım uses an outer table to draw the border, and then an inner table for everything else (title/above/groups/lists/below/images, etc.). The style/bodystyle parameter sets the style for the outer table, which the inner table inherits, but in advanced cases (meta-templates) it may be necessary to directly set the style for the inner table. This parameter provides access to that inner table so styles can be applied. Use at your own risk.

Mikroformatlar

gövdesınıfı
Şablonun genel görünümüne ilişkin ayrıntıları belirtir.
başlıksınıfı
Başlıkların görünümüne ilişkin ayrıntıları belirtir.
listesınıfı
Listelerin görünümüne ilişkin ayrıntıları belirtir.

This template supports the addition of microformat information. This is done by adding "class" attributes to various data cells, indicating what kind of information is contained within. To flag a dolaşım as containing hCard information about a person, for example, add the following parameter:

|gövdesınıfı = vcard

and

|başlıksınıfı= fn

or (for example):

|başlık= The books of <span class="fn">[[Iain Banks]]</span>

...and so forth.

See Wikipedia:WikiProject Microformats for more information on adding microformat information to Wikipedia, and microformat for more information on microformats in general.

Tablo yerleşimi

Tablo {{Dolaşım}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> resim, üst ve alt olmayan parametreler tarafından oluşturulur (gri liste artalan rengi, sadece gösterim amaçlı eklenir):


Tablo {{Dolaşım}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> resim, üst ve alt olan parametreler tarafından oluşturulur (gri liste artalan rengi, sadece gösterim amaçlı eklenir):


Tablo {{Dolaşım}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> resim, üst, resimsol, listeler olan ve gruplar, üst, alt olmayan parametreler tarafından oluşturulur (gri liste artalan rengi, sadece gösterim amaçlı eklenir):

Örnekler

Resimsiz

{{Dolaşım
| ad = Dolaşım/doc
| başlık = [[Multimedia Super Corridor|MSC Malaysia]]
| grup1 = Merkez
| liste1  = [[Cyberjaya]]

| grup2 = Alan
| liste2  = [[Klang Vadisi]]

| grup3 = Önemli yerler
| liste3  = [[Petronas İkiz Kuleleri]]{{·}} [[Kuala Lumpur Kulesi]]{{·}}
  [[Kuala Lumpur Sentral]]{{·}} [[Malezya Teknoloji Parkı]]{{·}}
  [[Putrajaya]]{{·}} [[Cyberjaya]]{{·}}
  [[Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı]]

| grup4 = Altyapı
| liste4  = [[Express Rail Link]]{{·}} [[KL-KLIA Dedicated Expressway]]

| grup5 = Önemli uygulamalar
| liste5  = [[EGovernment]]{{·}} [[MyKad]]
}}

Resimli, grupsuz

{{Dolaşım
| ad   = Dolaşım/doc
| başlık = [[Multimedia Super Corridor|MSC Malaysia]]
| resim = [[Image:Flag of Malaysia.svg|80px|link=|alt=]]
| liste1 = [[Petronas İkiz kuleleri]]{{·}} [[Kuala Lumpur Kulesi]]{{·}} 
  [[Kuala Lumpur Sentral]]{{·}} [[Malezya Teknoloji Parkı]]{{·}}
  [[Putrajaya]]{{·}} [[Cyberjaya]]{{·}}
  [[Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı]]
}}

İki resimli, grupsuz, çok listeli

{{Dolaşım
| ad = Dolaşım/doc
| başlık = [[Multimedia Super Corridor|MSC Malaysia]]
| resim = [[Image:Flag of Malaysia.svg|80px|link=|alt=]]
| resimsol = [[Image:Flag of Malaysia.svg|80px]]
| liste1 = [[Petronas Twin Towers]]{{·}} [[Kuala Lumpur Tower]]{{·}}
   [[Kuala Lumpur Sentral]]
| liste2 = [[Express Rail Link]]{{·}} [[KL-KLIA Dedicated Expressway]]
| liste3 = [[EGovernment]]{{·}} [[MyKad]]
| liste4 = [[Klang Valley]]
}}

Resimli, gruplu, üst, alt

{{Dolaşım
| ad   = Dolaşım/doc
| başlık = [[Multimedia Super Corridor|MSC Malaysia]]
| resim  = [[Image:Flag of Malaysia.svg|80px|link=|alt=]]

| üst    = Üst resim burada olur

| grup1 = Merkez
| liste1  = [[Cyberjaya]]

| grup2 = Alan
| liste2  = [[Klang Vadisi]]

| grup3 = Önemli yerler
| liste3  = [[Petronas İkiz Kuleleri]]{{·}} [[Kuala Lumpur Kulesi]]{{·}}
  [[Kuala Lumpur Sentral]]{{·}} [[Technology Park Malaysia]]{{·}}
  [[Putrajaya]]{{·}} [[Cyberjaya]]

| grup4 = Altyapı
| liste4  = [[Express Rail Link]]{{·}} [[KL-KLIA Dedicated Expressway]]

| grup5 = Önemli uygulamalar
| liste5  = [[EGovernment]]{{·}} [[MyKad]]

| alt  = Website: [http://www.msc.com.my/ www.msc.com.my]
}}

Küçük dolaşımlar

It is possible to place multiple navboxes within a single border with the use of the border parameter, or by specifying the first parameter to be "child". The basic code for doing this is as follows (which adds a subgroup for the first group/list area):

{{Dolaşım
|ad = {{subst:PAGENAME}}
|başlık = Title

|grup1 = [optional]
|liste1 = {{Dolaşım|child
   ...küçük dolaşım parametreleri...
 }}

...
}}

Altgrup örneği

Bu örnek altgrubun kullanımı ile ilgilidir. {{Dolaşım iç}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> kullanma tavsiye edilir. Fakat aynı sonuca ulaşmak için {{Dolaşım}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>ı border = child kodu ile kullanmak gerekir veya ilk adsız parametre child olarak ayarlanır. Note that the evenodd parameter is used to reverse striping in some of the subgroups in order to get all of the stripes to line up properly. Tüm şeritleri kaldırmak istiyorsan, her dolaşımı liststyle = background:transparent; şeklinde ayarlayabilirsin.

Tek bir kutuda çoklu göster/gizle

The example below is generated using a regular navbox for the main container, then its list1, list2, and list3 parameters each contain another navbox, with border = child set. Note that each of the child navboxes has its own VDE navbar; these could be hidden using navbar = plain for each of them, or by just leaving out the name parameter (child navboxes do not require the name parameter to be set, unlike regular navboxes).

Farklı liste örneği

listesınıfı olarak hlist kullanılmıştır.

{{Dolaşım
|ad = Dolaşım/doc
|başlık = Liste örneği
|listesınıfı=hlist

|grup1 = Grup1
|liste1 =
* 1a
* 1b
* 1c
* 1d
* 1e
* 1f
* 1g

|grup2 = Grup2
|liste2 = 
* 2a
* 2b
** 2c
* 2d
* 2e
** 2f
* 2g
}}

Diğer Dolaşım şablonları ile ilişkisi

Bu dolaşım şablonu, diğer iki kardeş şablonla birlikte çalışması için özel olarak tasarlandı. Bunlar: {{Navbox with columns}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> ve {{Navbox with collapsible groups}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>dur. Bu üç şablonun tümü, uyumluluk ve kolay kullanım için yaygın parametreleri paylaşır (çoğu parametreler, tamamen üst parametre listesinde bir ile işaretlenir). En önemlisi, tüm bu üç şablonun her biri, bir diğerinin alt birimi gibi kullanılır. Bunun için border = child parametresi kullanılmalı ya da child (alt birim) olacak ilk adsız parametre belirtilmelidir (örneğin, {{Dolaşım|child, {{Navbox with columns|child veya {{Navbox with collapsible groups|child). Bunun nsıl yapıldığı ile ilgili örnekler için gelişmiş dolaşım örneklerine bakınız.

Teknik ayrıntılar

  • This template uses CSS classes for most of its looks, thus it is fully skinnable.
  • Internally this meta template uses HTML markup instead of wiki markup for the table code. That is the usual way we make meta templates since wiki markup has several drawbacks. For instance it makes it harder to use parser functions and special characters in parameters.
  • For more technical details see the talk page, the CSS classes in MediaWiki:common.css and the collapsible table used to hide the box in MediaWiki:common.js.

Karışıklıklar

  • Grup ve listeler arasındaki 2px genişliğinde kenar, liste hücresinin border-left (kenar-sol) özelliği kullanılarak çizilir. Eğer şablonun artalan rengini değiştirmek istiyorsan (örneğin bodystyle = background:purple;), border-left-color özelliğini artalan rengi ile eşleştirmelisin (örn. liststyle = border-left-color:purple;). Eğer her liste hücresi etrafında kenar istiyorsan, liste hücreleri ile grup hücreleri arasındaki 2px'lik kenar gözden kaybolur. Kendi çözümünü üretmelisin.
  • Liste hücresi genişliği başlangıçta %100 olarak ayarlıdır. Grup hücrelerinin genişliğini elle ayarlamak istiyorsan, ayrıca listebiçim genişliğini (width:auto) şeklinde ayarlamalısın. Grup genişliğini ayarlamak ve resim kullanmak istiyorsan, herşeyin uygun çalışması için grupbiçim, listebiçim, resimbiçim ve resimsolbiçim parametrelerindeki CSS'yi bulmak size kalmıştır. Grup genişliğini ayarlama örneği:
groupstyle = width:10em;
liststyle = width:auto;
  • Adjacent navboxes have only a 1 pixel border between them (except in IE6, which doesn't support the necessary CSS). If you set the top or bottom margin of style/bodystyle, then this will not work.
  • The default margin-left and margin-right of the outer navbox table are set to "auto;". If you wish to use navbox as a float, you need to manually set the margin-left and margin-right values, because the auto margins interfere with the float option. For example, add the following code to use the navbox as a float:
style = width:22em;float:right;margin-left:1em;margin-right:0em;

Diğer proje veya vikileri kopyalama?

Note that using this template on other wikis requires HTML Tidy to be turned on. A version that does not require Tidy can be found at Wikipedia:WikiProject Transwiki/Template:Navbox. (That version generally shouldn't be used here on the English Wikipedia.) More detailed information on copying {{Navbox}} to other wikis can be found on the talk page.

Bağlantı bakımı

Dolaşım şablonu bakımı üç farklı kontrolle gerçekleşmektedir.

Entry in navi

Şablonda bulunması gereken bağlantıyı kontrol eder. Şablon maddede bulunuyor fakat bu şablonda ilgili bağlantı yok ise hata verecektir.

Navi transcluded

Şablonun görüntülenip görüntülenmediğini kontrol eder. Dolaşım şablonunun bulunması gereken maddeleri kontrol eder ve eğer herhangi bir maddede bu şablon yok ise hata verir.

Comment

Dolaşım şablonundaki bağlantının yönlendirme olup olmadığı bilgisi yer alır.

Bu üç değerlendirme olumlu sonuçlanırsa ilgili satır yeşil, değilse kırmızı renkte görünür. Olması gereken her satırın yeşil görünmesidir.

Ayrıca bakınız

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> – Allows for subgroups within a Navbox.

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> – Allows columns instead of groups/lists.

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> – Another variation.

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> – The recommended format for adding bullets, pipes, or dashes between list items. The page describes how to go about using them with proper wrapping.

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> – To display text at normal font-weight within a context where the default font-weight is bold, e.g. header cells in tables.

  • {{·}} and {{•}} – The dot and bullet commonly used to separate items in Navbox lists.
  • {{Flatlist}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> - An accessible and semantically-valid (using an HTML list) method of separating items in Navbox lists.

Dolaşım şablonlarının karşılaştırması
Bu kutu: gör · diiştir açılır kapanır Başlık rengi Resim Gruplar Biçim (gövde)
parametreleri
Örnekler
{{Dolaşım}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

açılır kapanır dolaşım Gövdenin sol/sağı Şablon:Evet Şablon:Evet {{NATO}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> · {{İngiliz Milletler Topluluğu}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

{{Dolaşım dikeç}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

açılır kapanır dolaşım Dikeçlerin sol/sağı No Şablon:Evet {{Current U.S. Senators}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> · {{Czech lands}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

{{NavboxYears}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

açılır kapanır dolaşım No No No {{Wimbledon tournaments}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

{{Navbox with collapsible groups}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

açılır kapanır dolaşım Gövdenin ve/veya listelerin sol/sağı Şablon:Evet Şablon:Evet {{University of Michigan}}
Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude> · {{Scouting}}

Documentation icon Şablon documentation[gör] [diiştir] [İstoriya] [yenile]

Şablon düğümü tespit edildi: Şablon:Dolaşım/doc

</noinclude>

Açılır kapanır değerler
Tür CSS sınıfları Javascript Kapanma durumu Özel
başlangıç durumu
İç içelik
Açılır kapanır tablo açılır kapanır Common.js'de tanımlanmıştır Sayfada 2 veya daha fazla otomatik kapanma Şablon:Evet Şablon:Evet