Hederlez: Revizyonlar arasındaki fark

İçerik silindi İçerik eklendi
Cuman (konuşmaa | yardımnar)
Değişiklik özeti yok
Cuman (konuşmaa | yardımnar)
46. liniya:
Kultur evindä bugün düzüler käämil sergilär. Orada var nicä siiretmää renkli, türlü motivda kilimnär. Angılarını dokudular becerikli gagauzkalar. Bundan kaarä sergidä var çok işlär. Angıları yapıldı şindiki zamanda. Ne büüttülär insannar kırda, uşakların kukêlan, yada şişlän örüyän masa üzlerı, peşkirleri, masayı donadan tedarıkları. Siiretmektän sora hepsi buyur ediler zal içinä, yortu konțerdına.
 
Hederlez günü evel gagauz küülerindä olurdu horu.Horu daaldıktan sora, olurdu güreş. Güreştä kim ensäärdi, ona pelivan denilirdi. Onu muzikaylan küü içindä güzdirirdilär hem pelivana baaşlardılar bir koç. Taa sora hep Hederlez günündä hepsi insannar kantarda çekilärdilär Herkezi istärdi bilsin nakadar aarlıı bu yıl hem nekadar zeedelenecek gelän Hederlezädan.15 -20 yaşında gençlär sa ölçärdilär boylarını da ölçüyü ikonalıkta bir köşecää saklaardılar.
Kurçuda da Hederlez günü olêrlar yarışmaklar:
 
Kurçuda da Hederlez günü olêrlar yarışmaklar:
: güreş, enseyän adetä görä kableder koçu da yapêr bir çevrä, koç omuzla-rında, stadionda – neredä geçti güreş
 
: - güreş, enseyän adetä görä kableder koçu da yapêr bir çevrä, koç omuzla-rında, stadionda – neredä geçti güreş
: footbal, angısına buuyur ediler komandalar dolay küülerdän, enseyanarı kablederlär baaşış –para, yada birkaç top, footbal oynamak için
 
:- footbal, angısına buuyur ediler komandalar dolay küülerdän, enseyanarı kablederlär baaşış –para, yada birkaç top, footbal oynamak için
: basketbol - kızlar ayrı, çocuklar ayırı, enseyannar genä kablederlär baaşış
 
:- basketbol - kızlar ayrı, çocuklar ayırı, enseyannar genä kablederlär baaşış
: şaşki, şahmat –en önemli, ani bu yaraşmakta pay alêrlar büük adamnarda. Kızlar – çöcüklar, bobalarıda.Enseyannar da kablederlär baaşış".
 
:- şaşki, şahmat –en önemli, ani bu yaraşmakta pay alêrlar büük adamnarda. Kızlar – çöcüklar, bobalarıda.Enseyannar da kablederlär baaşış".
 
==Ofițial status==