Kart kısıraan düşleri: Revizyonlar arasındaki fark

İçerik silindi İçerik eklendi
Tdl1060 (konuşmaa | yardımnar)
Değişiklik özeti yok
By erdo can (konuşmaa | yardımnar)
→‎top: using AWB
12. liniya:
 
Ani seçimnerdä pay almaa läzım – bu bir şüpesiz iş! Ama kimä kendi sesini vermää – bu problemanın probleması!
Da te burada insannarın seslerini kazanmaa deyni (bän Gagauziyanın seçimcileri için söleerim) partiyalar başka bir şalvirlää banêrlar – kendi kandidat listelerinä bir-iki gagauz ya Gagauziyadan insannarın adlarını koyêrlar.
 
Parlamenttä bu insannar, bekim bişey yapamayaceklar, ama partiyaya läzımnı proţentları getireceklär. Sora da, eni seçimnerädan, partiyalar, kendi esaplarını düşünüp, seçimcilär için unudaceklar. Parlamenta seçildiktän sora, partiyalar için bu önemli diil.
18. liniya:
Dört yıl geçtiinän insannara genä var nicä annatmaa kart kısıraan düşünü: neçin adamakları aslıya çıkaramadılar, neçin işsizlik hem krizis var, neçin yaşamak zor. Ama bu artık başka bir statyanın konusu.
 
[[Gagauziya]]nın öndercileri da seçimnerdän bir tarafa kalmêêrlar. Unudup aralarında birlii, unudup Gagauziyanın işlerini, onnar başka-başka partiyalar için ses vermää teklif ederlär. Olsa kendi adlarından agitaţiya yapsınnar. Yok – doljnostlerin adlarından. Da, seslediynän onnarı, annêêrsın, ani diil filan-fişman kişi, ama gagauzlar onnarın söledii partiyalarda taraftar olaceklar. Biraz düşünselär, liderlär bekim bölä yapmayaceklar.
 
Onnar (partiyalar) bizi koyun erinä kullanêrlar. Sora unudêrlar. Ama saamaktan vazgeçmeerlär. Vergileri alêrlar, ilaçlanmak için ödederlär, iş vermeerlär: çoyularımız [[Moskva]]larda, İstanbullarda, Madridlarda iş aarêrlar.
 
Kuvedä gelennerin sa bu hiç umurlarında da diil. Onnar salt kendi cöplerini düşünerlär. Parlamenta fıkaara olarak girerlär, seçim vakıdı insannarın önnerinä eski rubalarlan hem eski maşinalarlan çıkêrlar, ama deputat olduynan “mersedes”larda hem “BMW”larda gezinerlär, milionnar hem miliardlar saabileri olêrlar. İnsana sa dört yılda bir kerä, kart kısıraan düşlerini annadıp, genä onnarın oylarına saabi olmaa savaşêrlar. Ama insannarı ölä kolay aldatmaa artık zor.
 
 
 
[[Kategoriya:Kultura]]
[[Kategoriya:Ayle]]