Merhaba diiştir

Desteğiniz için teşekkürler eğer seçilirsem görevimi en iyi şekilde yapacağıma emin olabilirsiniz. Gagauzça vikipedide sizi daha etkin görmek en büyük dileğim. Saygılarımla Alex Demirci 15 Dekabri 2010

Merhaba diiştir

Reality006 Kullanıcılara hizmetli seçimlerine davet yazısı aşağıda:

Sizi Gagauzça vikipediyaya hizmetli seçimleri için oy vermeye davet ediyorum.

Alex Demirci 16:53, 18 Dekabri 2010 (EET)

  • karez - karşı çıkmak, itiraz etmek)
  • kabletmee - ( razı olmak, kabul etmek)
  • destek ayak ve payanta sözcükleri ama ben kabletmee sözcüğünü kullanalım derim.

Bot policy diiştir

Hello!

Please vote for or against the implemetation of standard bot policy. It is necessary in order to hide the bots edits from Recent Changes. If you have any question, I can comment it. --Emaus 02:04, 19 Dekabri 2010 (EET)

Merhaba diiştir

Beni aday gösterdiğin ve oy verdiğin için teşekkür ederim.Gagauzça vikipediya izmetli seçimneri için aktif kullanıcı listesindeki herkeze mesaj attım duyurdum.Benim izmetli olmam için sekiz kişi oy vermiş bu sayı yeterli mi yoksa daha lazım mı.Göreve seçilirsem ne zaman başlayabilirim. Bu arada Vikipediya:Topluluk portalını değiştirdim sence nasıl olmuş? kaynaklar kısmında bazı maddelerin sayfalara bağlantısını yapamadım.

Sana sormak istediğim bir şey var. Vikipediyanın işleyişi hakkında çok az bilgim var, Vikipediya:Topluluk portalında üst kısımda bir oylama daha yapılıyor galiba biraz bilgi verirmisin ne olduğu hakkında Emperyan Gagavuzca Vikipedi bot gerekli. Adaylık için çok teşekkürler demiş aday kim anlamadım .Benim ingilizcem çok az türkçe yazıları da bazen anlayamıyorum benimde oy vermem gerekir mi. Saygılarımla Alex Demirci 20:22, 19 Dekabri 2010 (EET)

Merhaba diiştir

Verdiğin cuvaplar için sağol.Geçerli bir eposta adresi aldım alex_demirci@yahoo.com buradan da bana yazabilirsiniz. Saygılarımla Alex Demirci 21:51, 19 Dekabri 2010 (EET)

Silme ile ilgili diiştir

Gagauzça vikipedide sabah yazı sayısı 550 idi.Şimdi baktım 549 olmuş muhtemelen bir yazı silinmiş bu silinen yazının adı ile birlikte ne zamam kim tarafından silindiğini gösterecek bir sistem oluşturulamaz mı Türkçe vikipediye baktım orada silme kayıtları diye bir yer var.Gagauzça vikipedide de bu sistem oluşturulamaz mı?

İnkubatorda iken 1125'i aşkın yazımız vardı vikipediyaya bir geçtik yazı sayısı tam hatırlamıyorum 421 falandı yani anlayacağınız biz bu silme olayından çok çektik.Hala da yazılarımız siliniyor.Bir de gagauzça vikipediyada yazıları silmeye kimlerin yetkisi var bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla ---Alex Demirci 23:05, 19 Dekabri 2010 (EET)

Bilgi için sağol --Alex Demirci 00:26, 20 Dekabri 2010 (EET)

Gagavuzca diiştir

Selamlar. Iğdır maddesi girildiğini görünce bir bakayım dedim ve şok oldum. Neredeyse Azerice kadar Türkçe'ye benzeyen bir dilmiş. Sanırım Kiril Alfabesi'yle yazılmadığından öyle görünüyor. Özbekçe ve Türkmence gibi diller bunun yayında uzak kalıyor. Benzer şekilde Kırım Tatarcası da Türkçe'ye benziyor, bunun kadar olmasa da...--Sabri76 18:04, 22 Dekabri 2010 (EET)

Cuman`dan diiştir

Saygılı kardeşim, sıcak fikirlerinize göre teşekkür ederim. Sanki benim düşüncelerimi okumuş gibisiniz. 2007 senesinde başlattığım ve yürüttüğüm bu proje belki bir az da can çekişmekte olan Gagauz dili için bir son şans. O bana belki evladım kadar aziz, dersem yanılmam. Benim ana dilim Azerbaycan Türkçesi, ama Gagauzça da konuşuyorum. Bildiğiniz gibi Gagauz internet kullanıcılarının çoğunluğu Rus dilli. Onlar benim de yönetimde olduğum odnoklassniki.ru (6600 kişi) ve vkontakte.ru (5200 kişi) sitelerindeki "Gagauzlar" gruplarında bir araya gelmişler. Vikipedinin açılışını onların yardımı ile gerçekleştirdik. Ama yine de aralarında Gagauz Vikipedisine kuşku ile bakanlar var, şimdi esas davamız onları bu işe çekmek, bir de Komrat`taki Gagauz dili kurumlarının projemize katılımının sağlamak. Rus eğitimli Gagauzların (onlar Gagauz internet kullanıcılarının ezici ekseriyeti) duydukları ana korku Gagauz Vikipedisinin Türkiye Türkçesi`nin etkisi altındaki Gagauzça yazılmaması. Bu bahaneyi onlara vermemek için cidden çalışıyorum. Onun için mümkün kadarıyla bu Vikipedinin kardeş Türk (Türkiye, Azerbaycan ve s.) etkisinden uzak tutulması, başına ana dili Gagauzça olan birisi tarafından yönetilmesi şart. Benim bu projede hiç bir çıkarım ve ya menfaatim, kişisel iddiam yok, emin olabilirsiniz. Eğer bir (mutlaka milli Gagauz ruhlu ve ana dilini yüksek düzeyde bilen) arkadaşımız olursa ondan daha ideal aday olamaz. Böylesi olursa, ben hemen bertaraf olurum. Alex Demirci hakkında bir bilgim yok, arkadaşımız yukardaki kriterlere uyuyorsa, itirazım yok -- Kullanıcı:Cuman 10:37, 23 Dekabri 2010 (EET)

Merhaba diiştir

Çok teşekkür ederim.Senin sayende oldu bu sağol. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım emin olabilirsin. Yetkilerim nelerdir.Nasıl kullanacağım, ayrıca yapmam gereken bir şeyler var mı varsa nelerdir, bunlar hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim. Saygılarımla

---Alex Demirci 14:24, 27 Dekabri 2010 (EET)