Merhaba cuman nasılsın Senin kurduğun gagauzça vikipedi sonunda açıldı ve diğer vikipediler arasında yerini aldı.Uzun zaman uğraştık sonunda başardık.Senden tekrar aktif olarak gagauzça vikipediye katılmanı rica ediyorum. Senin desteğine ihtiyacımız var lütfen. Gagauzça vikipedi hizmetli seçimlerinde oy kullanmanı bekliyorum. Bu yazıyı okuduğunda bana yazarsan sevinirim.Saygılarımla.

Sizi Gagauzça vikipediyaya hizmetli seçimleri için oy vermeye davet ediyorum.

Alex Demirci 17:21, 18 Dekabri 2010 (EET)

  • İyi akşamlar. Gördüğüm kadarıyla son derece iyi Gagavuzca bilmektesiniz. Sanırım ana diliniz Gagavuzca. Benim sizden bir ricam olacak. Bu vikide rastladığınız tüm Türkçe kelimeleri (ya da diğer dillerdeki kelimeleri) Gagavuzca yapabilir misiniz? Türkçe Viki'den gelen kullanıcılar ben de dahil farketmeden Gagavuzca'ya zarar verebiliriz. (Gagavuzcası yerine Türkçesini yazarak falan) Birde hizmetlilik başvurusundaki yorumunuzu gördüm. Alex Demirci'nin ana dili Gagavuzca değil mi? Birde artık biraz geç oldu birkaç gün önce metaya başvuruldu. Ancak sizin de hizmetlilik gibi bir niyetiniz var ise aday olabilirsiniz ve hizmetli de olabilirsiniz. İyi geceler.--Reality006 22:15, 22 Dekabri 2010 (EET)

Anladım. Umarım burası başarıya ulaşır. Bir isteğiniz olursa ben buralardayım. Ancak madde yazmayacağım sadece teknik konular ve yardım için. Kolay gelsin ve yolunuz açık olsun.--Reality006 16:45, 23 Dekabri 2010 (EET)

Selam Cuman

diiştir

Adım Alper Türkiyede yaşıyorum. Gagauzcayı çok iyi bildiğini biliyorum.Ben de gagauzca öğrenmek istiyorum bunun için gagauzca türkçe bir sözlük ve gagauz destanları kitabını aldım Gagauz destanlarındaki orjinal metinlere ve sözlüğe bakarak internetteki gagauzca siteleri inceleyerek kendi kendime gagauzca öğrenmeye çalışıyorum.Reality006 ya yazdığın mesajı okudum sana aynen katılıyorum Gagauzlar gagauzca vikipedi ile ilgilenmiyorlar onları buraya çekmek lazım.Dediğin gibi gagauzca vikipedi gagauzca olmalı.Türkçe ve azeri vb dillerde katkı yapılmasını engellemenin tek bir yolu var oda yazılan her maddenin gagauzcaya çevirilmesi eğer bu olursa kimse türkçe ya da azeri dilinde nadde girmez.Örnek olarak kırım tatarcası ve azeri vikipedilerine bak.

Orada yazılan maddeler anında o dile çevrildiği ya da silindiği için kimse başka dilde madde girmiyor.Birde insanlar hangi kırmızı yazıyı görürlerse onu madde yapıyorlar.Örneğin gagauzca bilmeyenler gagauzca yaponiya yerine türkçe japonya yazısını görünce gagauzcasının japonya olduğunu sanıyor.Onu madde haline getiriyor.Yani kısaca maddelerin tek tek gagauzca haline getirilmesi şart.Bu yapılmazsa gagauzca vikipedi zamanla Türkçe maddelerle dolar.Bu zor işte ben sana yardım edebilirim istersen kısa maddelerin gagauzcaya çevirisini yapabilirim hatam olursa sen düzeltirsin. Bir de diğer dildeki vikipedilerin hepsinde yeni kullanıcılara hoşgeldiniz yazısı gelir gagauzca vikipedide yok.Diğer vikipedilerde yardım sayfası var gagauzca vikipedide yok. Yeni madde yazacak vikipediye ilk kez girmiş birinin yardım sayfasına bakması gerekir. Aşağıda Tükçe hoşgeldiniz ve yardım sayfası var bunları gagauzcaya çevirmeni rica ediyorum.İyi vikilemeler


Gagauz vikipediye Hoş geldiniz!

diiştir
  İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

  Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

  İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini  
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
  Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Yardım sayfası

Bu sayfa, Viki işaretleme dili (Viki sayfa yazma dili) için bir başvuru sayfasıdır. Bir sayfayı değiştirmek için, sayfanın üst tarafında, alt tarafında ya da yanındaki "değiştir" bağlantısına tıklamanız, bir sayfayı tartışmak içinse "tartışma" bağlantısına tıklayıp "değiştir"i seçmeniz yeterlidir. Bu yapıldığında, içinde değiştirebileceğiniz yazı olan metin kutusu ile birlikte bir sayfa açılacaktır.

Ve yazmaya başlayın! Metin kutusunun altındaki küçük tek satırlık özet alanına da değişiklik özeti'ni yazmayı unutmayınız. Yazınız bitince "Sayfayı kaydet" 'e basınız! Değişikliklerinizi kaydetmeden önce "Önizlemeyi göster"e basarak oluşturduğunuz sayfayı gözden geçirmeniz sizi tekrar tekrar sayfayı değiştirmekten kurtarır. Maddeleri lütfen tarafsız bir bakış açısı kullanarak yazınız. Kullandığınız kaynaklara göndermede bulununuz. Böylece başkaları yazdıklarınızı kontrol edebilir ve yaptıklarınızı geliştirebilir. Yeni bir sayfa yazdıktan sonra, aşağıdakileri yapmanız, yazdığınız sayfayı daha kullanışlı hale getirir: Yeni yazdığınız sayfayı görüntülerken, Sayfaya bağlantılar'ı kullanarak sayfanıza gönderme yapan diğer sayfaları kontrol ediniz ve yazdıklarınızın bu sayfalarda öngörülen içeriğe sahip olduğundan emin olunuz. Arama düğmesi ile yazdığınız konu için bir Google araması yapınız ve uygun web sayfalarına bağlantı koyunuz. Bildiğiniz diğer dillerdeki Vikipediler'in ilgili maddelerini kontrol ediniz, karşılaştırınız. Vikipedi'nin kardeş projesi Wikimedia commons'u kullanarak sayfanın görsel ve işitsel olarak zenginleşmesini sağlayabilirsiniz. Bir sayfayı değiştirirken, oturum açmış olan bir kullanıcı, yaptığı değişikliği "küçük değişiklik" olarak işaretleyebilir. Küçük değişiklikler, genellikle, yazım yanlışlarının düzeltilmesi, biçimin hafifçe değiştirilmesi gibi değişikliklerdir. Son değişiklikleri görüntülerken küçük değişiklikleri saklama olanağı vardır. Büyük bir değişikliği küçük olarak işaretlemek uygun bir davranış olarak karşılanmaz.

Sayfanın üstünde gördüğünüz değiştir! düğmesi en temel fonksiyondur. Ufak bir grup olan korunmuş sayfalar dışında, bütün sayfalar üzerinde "değiştir" düğmesi vardır. Bu düğme, söylediği gibi madde (sayfa bir maddeden (konu,kavram...) oluşur) içeriğini değiştirilmek üzere size sunar. İçindeki her maddenin değiştirilmesine izin veren yapılara vikiler diyoruz. İsterseniz değiştir düğmesini, deneme tahtası bağlantısını ("deneme tahtası") kullanarak "deneme tahtası" sayfasında deneyin. İçine hoşunuza giden bir iki satır yazı yazıp sayfanın altındaki "Sayfayı kaydet" düğmesine basın. Umarız yazınızı "deneme tahtası" sayfasında görmek hoşunuza gider. Unutmadan, eklediğiniz bu yazı, artık Vikipedi'nin kalıcı bir parçası olmuştur. Vikipedi var oldukça bu yazı da sistemin hafızasında kalacaktır. Bakınız: sayfa yaratmanın değişik yöntemleriÖnizlemeyi Göster Yazarlığınız sırasında en çok kullanacağınız bir başka işlev sayfanın altında bulunan "Önizlemeyi Göster" düğmesiyle çalışmaktadır. deneme tahtasına bir kaç satır ekleyip bu düğmeye basınız. Açılan sayfa yaptığınız değişiklikleri gerçekleştirmeden görmenizi sağlamaktadır. Hepimiz hata yaparız, bu sayede bunları yakalama ve düzeltme şansınız vardır. Bu işlev sistemin (veri bankası) daha az düzeltme değişiklikleri saklamasında büyük önemi vardır. Eğer sayfanın eski değişikliklerini görmek istiyorsanız sayfanın üstünde bulunan geçmiş düğmesini kullanabilirsiniz.

Değişiklikleri Göster En son olarak yazdıklarınızın bir önceki sürümle farkını gösteren (çıkardıklarınız sol-ekledikleriniz sağ tarafda) bir işlevimiz var. Bu işlevi çalıştırmak için "Değişiklikleri Göster" düğmesini kullanabilirsiniz. En son olarak bir değişikliği saklamadan önce "Özet" kutucuğuna kısa bir açıklamasını yapmanız sistemi kullanan diğer kullanıcılara (ve size) çok yardımcı olacaktır. Özet kutusuna kısaca "yazım hatası" (yazım hataları düzeltildiyse) veya (kaynak eklendi) bir olgunun nerden kaynaklandığına dair bilgi eklediyseniz yazmanız yeterlidir. Genelde kullanılan kısaltmalar için özet kısaltmaları sayfasında bir göz atmanızı tavsiye ederiz. UNUTMADAN! Değişikliklerinizi izledikten sonra "Sayfayı kaydet" düğmesine basmayı unutmayın. Değişikliklerinizi kaydetmeden düzenleme sayfasını kapatırken veya başka bir sayfaya giderken değişikliklerinizi kaydetmeniz hususunda bir uyarı mesajı görüntülerir. Bu uyarı mesajını eğer kayıtlı bir kullanıcıysanız tercihlerinizden değiştirebilirsiniz. Vikipedi sayfalarının biçimlenmesi için çok kolay olan vikitext geliştirilmiştir. Bu sayede HTML kodlarını öğrenmek zorunda kalmazsınız. Vikitext veya Viki kodları Viki sayfalarına yazı yazmak çok kullanılan kelime işlemcilerden biraz değişiktir. Viki ne yazarsanız onu görürsünüz yapısı yerine yazı üzerine eklenen kodlarla çalışmaktadır. Bu sistem HTML sayfalarının yazımına çok benzemektedir.

Kalın ve Eğik yazılar En çok kullanılan kodlar yazının kalın ve eğik olarak görünmesini sağlayanlardır. Bu, kelimenin ve kelime grubunun başına ve sonuna eklenen (') işaretleriyle sağlanır:

eğik eklendiğinde yazı eğik. (2 tırnak işareti) kalın eklendiğinde yazı kalın. (3 tırnak işareti) kalın eğik eklendiğinde yazı kalın eğik. (5 tırnak işareti) Giriş paragrafları Viki alışkanlıklarından birisi her maddenin ilk cümlesinin içinde başlığın bulunmasıdır ve bunun kalın olarak yazılmasıdır. Bir örnek olarak Mustafa Kemal Atatürk maddesinin başlama cümlesine bakalım: Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu. Bir ismin alternatifleri varsa; örnek olarak II. Mehmet maddesinin başlangıc cümlesi: Sultan II. Mehmet veya Fatih Sultan Mehmet (30 Mart, 1432 – 3 Mayıs, 1481) Osmanlı Devleti’nin yedinci padişahı. Bir başka Viki geleneği ise kitap, sinema, cd gibi eserlerin isimlerinin eğik yazılmasıdır. Eğer bu isimler maddenin ilk cümlesinde geçiyorsa hem eğik hem kalın olarak geçerler. Örnek madde Şu Çılgın Türkler: Şu Çılgın Türkler, Turgut Özakman tarafından kaleme alınan ve Kurtuluş Savaşı dönemini anlatan roman. Yukarıdaki örneklerde de görüleceği üzere Viki alışkanlıklarından birisi de giriş cümlelerinde -dır, -dir gibi isimden fiil üreten eklerin kullanılmamasıdır. Başlıklar ve alt başlıklar Uzun bir maddenin okunurluğunu kolaylaştırmak ve içindeki bilgilerin daha düzgün olarak sınıflanması için başlıklar ve alt başlıklar kullanıyoruz. Eğer çok uzun bir makale görürseniz, konusuna göre siz de alt başlıklar oluşturabilirsiniz. Bu işlem için kuralları başlıklar bölümünde bulabilirsiniz.

Başlıklar şu şekilde yapılmaktadır:

== En üst başlık == (2 eşit işareti) === Alt başlık === (3 eşit işareti) ==== Alt Alt-başlık ==== (4 eşit işareti) Bir maddenin dört ve fazlası başlığı varsa içindekiler tablosu otomatik olarak oluşur. Deneme tahtası altında dört başlıktan fazlasını oluşturun.

Bağlantı vikinin çalışmasında önemli bir fonksiyondur.

İç bağlantılar Vikipedinin kullanışlı olmasında etkili olan en önemli özelliklerden biri kavramlar arasında rahatça dolaşılabilmesidir. Bir konunun etraflıca kavranması, o konuyla alakalı diğer konuların da taranmasıyla mümkündür. Vikipedinin kullanıcılara bir maddenin (içeriğin) içinde geçen kavramlara kolayca erişim sağlaması yüzünden, okuyucularda bağımlılık yarattığını iddia edenler bulunmaktadır.

Ne zaman kullanılmalı Bağ kurmanın bir kabiliyet olduğu ileri sürülmektedir. Bir sayfada çok fazla bağlantı bulunmasının veya hiç bağlantı bulunmamasının sayfanın kalitesini düşürdüğü bir gerçektir. "Her kelimesi bağlantılarla oluşturulan bir maddenin okuyucuya hiçbir yardımı olmayacaktır". Bu durumda "Ben bu maddeyi okurken hangi kavramlar (maddeler) hakkinda bilgi sahibi olmalıyım?" sorusunu kendinize sormalısınız. Unutmadan, eğer aynı kavram birden fazla yerde geçiyorsa her kullanımında bağlantı kurmanıza gerek yoktur. Bu durum yazının kolay okunurluğunu azaltmaktadır.

Nasıl Yazının içindeki bir (veya fazla) kelimeyi kullanarak başka bir maddeye bağlantı yaratmak için bu kelimeyi çift kutucuk içine almanız yetecektir. Mustafa Kemal Atatürk T.C. Cumhurbaşkanıdır... cümlesinde "Mustafa Kemal Atatürk" ismini bu sayfaya yönlendirmek için:

Mustafa Kemal Atatürk Her çift kutu içine aldığınız kelime bir bağlantı olarak yaratılacaktır. Bu işlem, bağlantının gösterdiği kavramın var olmaması durumunda, bağı ekle koduyla yaratacaktır. Bu noktada bir konuya dikkatinizi çekmek isteriz. Bazı kavramların birden fazla anlamı vardır. Bu durumda yarattığınız bağlantı bir anlam ayrımı sayfasını gösteriyorsa, anlam ayrımı sayfası yerine, hangi maddeyi kullanıyorsa o maddeye doğrudan link yaratılması okuyucuya kolaylık sağlayacaktır.

Tarihler İlk bakışta bir maddedeki tarihlerin bağlantı haline gelmesi önemli olarak görünmeyebilir. Vikipedi, sayfadaki tarihleri okuyuculara kullandıkları tarih biçemine göre değişik şekilde sunmaktadır. Ayrıca bu tarihler sistemin günün olayları listelerinin oluşturulmasında kullanılmaktadır. Örnek olarak 19 Mayıs 1919 kodlamadığınız durumda bu tarih hep bu şekilde okuyucuya gözükür. Ayrıca Türkçede tarih (Gün-Ay, Yıl) 19 Mayıs, 1919 olarak kullanılmaktadır.

19 Mayıs, 1919 olarak yazılan bir tarih

19 Mayıs, 1919 Mayıs 19 1919 1919 19 Mayıs 1919-05-19 Ayrıca bakınız eklemek Eğer maddenin sonunda konuyla ilgili başka maddelere ya da bağlara dikkat çekmek isterseniz, sayfanın en altında yine bir başlık olarak "Ayrıca bakınız" başlığı açabilirsiniz. Başlık için == Ayrıca bakınız == yazınız. Başlıkta Ayrıca sözcüğünün büyük harfle başladığına ve bakınız sözcüğünün küçük harfle devam ettiğine dikkat ediniz.

Kategoriler Bir maddeyi bir kategorinin içine eklemek çok kolaydır. Bunun için Kategori:***, kodununun içine (*** yerine) hangi kategoride olmasını istiyorsanız yazabilirsiniz. Viki sizin için bu sayfayı bu kategorinin altına alacakdır.

Maddeden bir kategori sayfasına bağ yaratmak istiyorsanız iki nokta üst üste (:) işaretini kategori bağının başına eklemeniz yetecektir:

Kategori:Türkiye Yerleşim Birimleri Yukarıdaki yazım size kategori sayfasına olan bağlantıyı oluşturacaktır:

Kategori:Türkiye'deki yerleşim birimleri Bir sayfanın kategorilendirilmesi okuyucuların erişimi için çok önemlidir. Bir çok okuyucu bilgilenmek istedikleri konuyu kapsayan maddelere göz atarak fikir sahibi olmaktadır. Böylece bir sayfanın içeriğine bağlılıktan kurtulmuş olmaktadırlar. Türkiye'de yaşam hakkında bilgi edinmenin bir yolu "Kategori:Türkiye Yerleşim Birimleri" kategorisindeki maddelere veya bu kategoriye bağlı kategorilere bakarak kazanılabilmektedir. Kategori ve kullanımı için kategoriler sayfasından ileri düzeyde bilgi edinebilirsiniz.

İnternet üstünde bulunan ve konuyla ilgili bir adresi maddeye eklemek istiyorsanız önce bir kuralı hatırlamanız gerekmektedir. Maddeler ansiklopedik bütünlüğü korumak için kendi içinde düzenli ve dengeli olmak zorundadır. Konu içine serpiştirilmiş dış bağlantılar konunun içerik bütünlüğünü bozmaktadır. Konu içinde açıklanmayan bir olgunun dış bağlantıda açıklanmasının maddeye yararı olmamaktadır.

Bu kural içinde kalarak iki değişik şekilde dış bağlar kurulur. Birincisi sayfanın en altına özel bir bölüm ayrılmıştır. Bölümün ismi Dış bağlantılar olmakta ve liste halinde Vikipedi dışı sayfalara bağlar eklenebilmektedir. Bir başka yol ise kaynak gösterme yoludur. Eğer konu içindeki bir olguya kaynak olarak bir dış bağlantı gösterecekseniz kaynak göstermek istediğiniz cümlenin arkasına [1] olarak ekleyebilirsiniz. Bu bağlantıdar maddenin son kısmında bulunan kaynakça bölümünde listelenecekdir. Nasıl kaynak gösterileceğini ileride öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Kullanımı En kolay yolu adresin tam yazılımını, URL sini, sayfaya yazmanız olacaktır. Örnek olarak Google a işaret eden bir bağ kurmak için:

http://www.google.com/ Vikipedi bu yazınızı hemen internet bağlantısına çevirip gerekli kodları sizin için ekleyecekdir. Bu kodlar arasında "http://" baş kısmını eklemek de vardır. Bu tip eklemeleri bu sayfalarda pek görmemektesiniz. Bunun sebebi okuyucuya bu bağ konusunda hiç bir bilgi sunulmamasıdır. Ayrıca bu tip bağlar genellikle reklam şırketlerine bağ olarak görüldüğünden kısa sürede yazının içinde çıkarılmaktadır.

Bağlantının niçin sayfada bulunduğunu ve hangi özellik yüzünden okuyucunun bu bağlantıyı kullanması gerektiğini ekleyebileceğini şekilde belirtilmesi için kullanacağınız:

[1] Bu bağın son bölümüne bir boşluk bırakarak ekleyeceğiniz açıklama size Google tarama aracı nı verecekdir.

Google tarama aracı Ek: özek karakteri içeren dış bağlantılar ( pipe (|) gibi) sistem tarafından dış bağlantı olarak kodlanmaz. Bunu önlemek için isterseniz aynı karakterin onaltılık düzende ki değerini ASCII olarak ekleyebilirsiniz.Eğer pipe (|) kullanmanız gerekiyorsa, %7C kodlaması sorun çıkarmayacaktır. . Maddenin "dış bağlantılar" başlığının altında eklendiğinde her bir bağlantının başına yıldız koyarak liste haline getirirseniz okunması kolay olur.

Dış bağlantılar

diiştir

Viki bağları ansiklopedik (ayrıca almanak benzeri bilgiler) içerikleri bilgileri toplayan bu sayfalardan sözlük manalarına veya kaynak dokümanlara gönderme yapmak gerekli olmaktadır. Mesela tarih konusundaki bir maddenin bir antlaşma metnini kaynak olarak göstermesi gibi. Bu kaynakların viki sözlük ve viki kaynak projelerinde saklandığını biliyoruz. Burada diğer projelerde saklanan bilgilere ansiklopedi sayfalarında nasıl referans verebileceğinizi öğreneceksiniz.

Farklı projelere Farklı dillere Şu anda Türkçe Vikipedi'de çalışmaktasınız. Maddelerinizi oluştururken aynı başlıkta diğer dillerde yazarların çalışmalarına yönlendirme yapmak isteyebilirsiniz. Mesela Türkçe Mustafa Kemal Atatürk sayfasından aynı maddenin İngilizce Wikipedia'daki karşılığına bağlantı kurabilirsiniz. Önce bu dilin kısaltmasına bakmanız gerekir. İngilizce'nin kısaltması "en". Eğer sol taraftaki araç çubuğuna bakacak olursanız aynı maddenin diğer dillerdeki karşılıklarını "diğer diller" bilgi kutusu içinde bulabilirsiniz.

en:Mustafa Kemal Atatürk Yukarıda olduğu gibi önce iki nokta üst üste işareti sonra dil kodu ve gene iki nokta üst üste işareti ve maddenin bu dildeki ismini yazarak bağlantıyı sağlayabilirsiniz. Yukarıdaki kod yazıldığında oluşan bağlantı: en:Mustafa Kemal Atatürk.

Tartışma Sayfası Bir konuyla ilgili her türlü fikrin tartışıldığı ve sayfa içine eklenecek, yazarların üzerinde anlaşamadığı konuların olgunlaştığı bölgelerdir. Eğer bir maddenin tartışma sayfası kırmızı ile önünüze geliyorsa daha önce hiçbir yazarın not düşmediği manasına gelir ve siz kendi notunuzla bu sayfayı başlatabilirsiniz.

Eğer kendiniz bir konu açıyorsanız düz olarak yazınıza başlayabilirsiniz. Eğer başka bir yazarın mesajına cevap yazıyorsanız kendi mesajınızın başına (:) ekleyerek bunun bir önceki mesaja cevap olduğunu belirtebilirsiniz. Aynı kuralla size cevap yazan bir başka yazar (::) ikinci kademeyi, sonraki (:::) üçüncü kademeyi oluşturacaktır.

Yazınızın sonuna dört adet Alper K 16:25, 26 Dekabri 2010 (EET) tilda ekleyerek imzanızın otomatik olarak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı Sayfası Kullanıcı (üye) olmanın size sağlayacağı bir başka avantaj; başkalarının size mesaj bırakma imkanıdır. Bir kullanıcı sizin mesaj sayfanıza not düşerse siz de onun mesaj sayfasına aynı başlık altında kendi iletinizi ekleyebilirsiniz.

Seläm ! Désolé d'écrire en français. Je suis intéressé par une traduction de l'article Komrat Respublikası dans la Wikipédia française. Pourrions nous faire cela ensemble ? Si vous trouvez un moyen de faire une première version, je ferai sa mise en forme. Saa ol !--Daniel AC Mathieu (mesaj) 12:44, 18 Çiçek ay 2017 (+03)

  1. açıklama ve dış bağlantı